Domowy chleb, musli i batoniki? To proste!

25-08-2015, 15:03

Produkty zbożowe to źródło węglowodanów, wielu składników mineralnych, witamin oraz błonnika. Niestety dostępne w sklepach wypieki oprócz ziaren i mąki posiadają także sztuczne dodatki. Nie jesteście na nie skazani! Anna Dziedzic, autorka programu Be Fit Mom dzieli się z nami przepisami na domowe, zbożowe przetwory.

 

Fitmom.pl

 
Skadniki:

1 szklanka płatków orkiszowych

1 szklanka otrębów gryczanych

20 g zmielonego lnu

1 szklanka bakalii (owoce suszone+orzechy)

3 łyżki miodu

1/4 kostki masła

 

Przygotowanie:

Masło rozpuścić w garnku, dolać miód. Posiekać orzechy i suszone owoce, wszystkie składniki wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę i rozłożyć równomiernie. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Po wyjęciu pokroić tak, aby powstały zbożowe batoniki.

 

Czytaj więcej na junior.sport.pl>>


Inne proponowane newsy


Wróć do strony głównej

+48 502 741 749 zapisy@akademiareissa.pl

Jeżeli Twoje dziecko trenuje już regularnie w naszym klubie, kliknij opcję "JESTEM ZAWODNIKIEM AKADEMII PIŁKARSKIEJ REISSA". Jeżeli Twoje dziecko nie trenuje jeszcze regularnie w naszym klubie, kliknij opcję "NIE JESTEM ZAWODNIKIEM AKADEMII PIŁKARSKIEJ REISSA"